Omsorg om banan och säker golf

Nu när vi har kommit en bit in på säsongen kan vi konstatera att vi har väldigt mycket spel på banan. Kul!

Vi har också många nya golfare hos oss, både juniorer och seniorer, och vi vill påminna om att vi alla behöver hjälpas åt för att hålla banan i fint skick. Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och laga minst ett nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till.

Här kommer några tips om fina spelytor och säker golf som är bra att känna till:

LAGA NEDSLAGSMÄRKEN
Lagar du ditt nedslagsmärke rätt återställs gräset inom ett dygn – medan ett olagat märke riskerar att bli kvar på greenen i flera månader. Se filmen om hur du gör för att hålla greenerna friska och jämna.

LÄGG TILLBAKA TORVOR
Tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla golfbanan i gott skick. För visst är det roligare att slå från fint gräs än att hamna i någon annans olagade torvuppslag? Slår du upp en torva med klubban, lägg tillbaka den och trampa till så växer gräset fast igen. Om en färsk jordtorva återplaceras på en gång etablerar sig gräset igen.

KRATTA BUNKERN RÄTT
Det är enklare att slå bollen från en jämn och välkrattad bunker. Kratta efter dig lägg tillbaka hela krattan i bunkern i hålets spelriktning.

SPELA SÄKER GOLF
Både boll och klubba är hårda och rör sig med hög hastighet. Du behöver därför se till att ingen riskerar att bli träffad. Se filmen om hur du gör för att spela säkert.

Heléne och Niklas

Heléne och Niklas

VAR RÄDD OM BANPERSONALEN

Det är banpersonalen som ser till att vi kan spela golf på fina och välvårdade banor. De har alltid företräde på banan.

Hos oss jobbar Niklas och Heléne på banan och under sommarlovet har vi även feriejobbare via Stockholm stad. Se filmen om hur du gör om du möter en banarbetare när du är ute och spelar.

Fler tips och filmer om banvård, speltempo och säker golf hos Svenska Golfförbundet https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/golfa-schysst/

Svinga lungt och trevlig sommar!

/Styrelsen BjGK
2024-06-30

Fler artiklar

Namn Datum
Ärtgolfen 2024-07-16
Banchefen informerar 9/7 2024-07-09
Segrare Nackapokalen 2024-07-06
Resultat Ransome 2024-06-30
Omsorg om banan och säker golf 2024-06-30