Faddergolf för nya medlemmar

Efter genomgången nybörjarkurs hos vår Pro Robert och godkänt kunskapstest på Min Golf är det dags att gå vidare med målet att komma ut och spela på Björkhagens fina golfbana.

Faddergolfen erbjuder golf på banan för nybörjare som har ett godkänt kunskapstest för Grönt kort via Min Golf samt har grundläggande kunskap i golfspel, dvs. klarar det vi på Björken kallar "speltest".  

En del personer har spelat golf tidigare och känner sig redo att direkt efter nybörjarkursen spela på banan. Andra behöver lägga mer tid på egen träning. Hos oss på Björkhagens GK finns följande möjligheter:

1. Faddergolf på banan
För att komma ut på banan genom att delta i faddergolfen vill vi att du klarar att slå 5 av 10 bollar 60 – 100 meter (vilket vi kallar "genomfört speltest"). Medföljande fadders främsta uppgift att lära ut "vett och etikett" samt de vanligaste förekommande golfreglerna. För undervisning i golfspel hänvisar vi till Robert. 

Genom deltagande i Faddergolfen ska du kunna utveckla ditt golfspel till den nivå som krävs för att du ska kunna genomföra ett godkänt spelprov för Grönt Kort och hcp 54. Faddergolfen riktar sig också till dig som kommit längre i träningen och är nära att genomföra spelprov.

2. Nybörjargolf vid övningsområdet
Om du inte är redo för spel på banan kan vi vid behov erbjuda tillfälle till övning inför och genomförande av speltest vid samma tillfällen som faddergolfen men du kommer då att vara på drivingrange och övningsområdet, där vi har en fadder på plats. Fadderns uppgift är inte att vara tränare, utan mer ett stöd vid egen träning. Bollar för din träning köper du från bollmaskinen.

Faddergolfen genomförs på onsdagar, med samling vid Klubbhuset enligt tider nedan. Ett tips är att du kommer en stund innan så du hinner värma upp genom att slå några bollar på drivingrangen innan spel på banan. Vi spelar 2 personer i varje boll med plus en fadder. Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för spel på banan.

  • Onsdagar med samling 17.00. Strax därefter går vi ut och spelar. Första tillfället för 2024 är onsdag 22 maj.

Föranmälan nödvändig
Medverkade faddrar på onsdagarna är erfarna medlemmar som ställer upp helt ideellt för att hjälpa nya golfare ut på banan och att känna sig välkomna till klubben.

För vår planering måste föranmälan göras till: faddergolf@bjgk.se senast måndag morgon samma vecka. I föranmälan skall du ange:

  • Namn
  • E-post
  • Golf-id
  • Faddergolf på banan eller Nybörjargolf på övningsområdet.

Faddergolfen är öppen för medlemmar i Björkhagens Golfklubb som fyller minst 13 år innevarande år. Faddergolfen är gratis för de som är fullvärdiga medlemmar i Björkhagens Golfklubb (inklusive medlemskategori Utbildningsmedlem). Om du inte är medlem hos oss betalar du greenfee före spel. Greenfee är 200 kr för en 9-hålsrunda.

Det här ska du ha med dig
Du ska ha egna klubbor och bollar med dig. Du ska också ta med dig en näve peggar, greenlagare samt markeringsknapp. Titta gärna i vår PDF längre ner på sidan.

Spel på egen tid med fadder
Utöver Faddergolf som organiseras på onsdagar kan du också spela en fadder-rond på en tid som du kommer överens om med en fadder. Särskilda tider gäller (vardagar före 15 och helger efter 16). Björkhagens Golfklubb har en lista med faddrar och du kan också söka efter fadder i vår Facebook-grupp Golfkompis Björkhagen. Du behöver vara medlem i BjGK för att ansluta till Facebook-gruppen.

Om du har några frågor så skicka ett mail till faddergolf@bjgk.se. Vi svarar så fort vi kan!