Faddergolf för nya medlemmar

Efter genomgången nybörjarkurs hos vår Pro Robert och godkänt kunskapstest på Min Golf är det dags att gå vidare med målet att komma ut och spela på Björkhagens fina golfbana.

Genom deltagande i Faddergolfen ska du kunna utveckla ditt golfspel till den nivå som krävs för att du ska kunna genomföra ett godkänt spelprov för Grönt Kort och hcp 54. Faddergolfen riktar sig också till dig som kommit längre i träningen och är nära att genomföra spelprov.

Faddergolfen erbjuder golf på banan för nybörjare som har ett godkänt kunskapstest för Grönt kort via Min Golf samt har grundläggande kunskap i golfspel. Hos oss på Björkhagens GK finns följande möjligheter:

1. Faddergolf på banan
För att komma ut på banan genom att delta i faddergolfen ska du klara av att slå 5 av 10 bollar 60 – 100 meter. Medföljande fadders främsta uppgift att lära ut "vett och etikett" samt de vanligaste förekommande golfreglerna. För undervisning i golfspel hänvisar vi till Robert. .

2. Nybörjargolf vid övningsområdet
Vi kan vid behov erbjuda träning med fadder vid samma tillfällen som faddergolfen men du kommer då att vara på drivingrange och övningsområdet. Du har egna bollar med dig.

Faddergolfen genomförs på onsdagar, med samling vid Klubbhuset enligt tider nedan. Ett tips är att du kommer en stund innan så du hinner värma upp på drivingrange. Vi spelar 2 personer i varje boll plus en fadder. Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för spel på banan.

  • Onsdagar juni och juli: samling 18.00 och strax därefter går vi ut och spelar.

  • Onsdagar augusti och september: samling 16.30 och strax därefter går vi ut och spelar.

Föranmälan nödvändig
Medverkade faddrar på onsdagarna är erfarna medlemmar som ställer upp helt ideellt för att hjälpa nya golfare ut på banan och att känna sig välkomna till klubben. För vår planering måste föranmälan göras till: faddergolf@bjgk.se senast måndag morgon samma vecka. I föranmälan skall du ange:

  • Namn
  • E-post
  • Golf-id
  • Faddergolf på banan eller Nybörjargolf på övningsområdet.

Faddergolfen är öppen för medlemmar i Björkhagens Golfklubb som fyller minst 13 år innevarande år. Om du inte är medlem hos oss betalar du greenfee 200 kr i greenfee innan spel.

Det här ska du ha med dig
Du ska ha egna klubbor och bollar med dig. Du ska också ta med dig en näve peggar, greenlagare samt markeringsknapp. Titta gärna i vår PDF längre ner på sidan.

Spel på egen tid med fadder
Utöver Faddergolf som organiseras på onsdagar kan du också spela en fadder-rond på en tid som du kommer överens om med en fadder. Särskilda tider gäller (vardagar före 15 och helger efter 16). 

Om du har några frågor så skicka ett mail till faddergolf@bjgk.se. Vi svarar så fort vi kan!