Underårig och vårdnadshavare

Funktionen vårdnadshavare gör det enkelt för vuxna att hjälpa juniorer under 18 år att administrera sitt golfande i Min Golf.

Från och med 2022 kommer varje golfare under 18 år att tilldelas minst en vårdnadshavare i Min Golf.

Det gör att en vuxen enkelt, smidigt och säkert kan hjälpa juniorer med allt praktiskt kring golfandet – som att boka, anmäla sig eller registrera handicap. 

Dessutom löser det problemet med att en underårig inte har rätt att ingå avtal. Avtalet sluts nu i stället med en ansvarig vuxen. 

Från och med 18 maj 2022 finns funktionerna kring vårdnadshavare tillgängliga i Min Golf. Det innebär en mängd fördelar för vårdnadshavare och underåriga golfare, bland annat: 

☛ Som underårig kan du få hjälp med allt praktiskt i Min Golf så att du kan fokusera på att spela och ha kul. 
☛ Som vårdnadshavare kommer du åt barnets Min Golf-konto via ditt eget konto och kan hjälpa dem med allt praktiskt (se ”Min Golf som vårdnadshavare” i menyn).  
☛ Som vårdnadshavare kan du begränsa vad barnet själv ska kunna göra i Min Golf, som att betala avgifter och boka sådant som medför en kostnad (se Mina inställningar > Vårdnadshavare). 
☛ Den 5 oktober 2022 blev du som vårdnadshavare också registrerad som fakturamottagare för dina underåriga. Är ni flera vårdnadshavare till samma barn utsågs en av er till fakturamottagare. Vill ni ändra vem av er som ska få fakturorna kan ni göra det i Min Golf under "Inställningar > Vårdnadshavare". Den nya fakturamottagaren bockar bara i sin ruta och rollen försvinner automatiskt från den gamla fakturamottagaren. Behöver ni hjälp är ni välkomna att kontakta barnets hemmaklubb.

 

Läs mer hos Svenska Golfförbundet

Klicka dig vidare till SGF för att läsa mer om Vårdnadshavare inom golfen www.golf.se/vardnadshavare