Björkens juniorer

Välkommen till Juniorsidorna!

I Björken försöker vi hitta alla tillfällen där ungdomar kan spela golf tillsammans. Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på jk@bjgk.se eller direkt till representanter i Juniorkommittén, som du hittar här.

Nybörjare
Klubbens pro Robert erbjuder nybörjarträning och fortsättningsgrupper. Klubbor finns att låna. Bokas på robsgolf.se.

Fortsättning hcp 54-30
Om du har grönt kort och egna klubbor som vill komma igång att spela på banan eller sänka ditt handikapp erbjuder klubben nybörjargolf och faddergolf. Vissa tillfällen är för enbart juniorer. Mer info kommer på klubbens att publiceras inom kort.
Bra att kombinera med teknikträning i fortsättningsgrupperna som du bokar hos klubbens pro. Mer info på robsgolf.se.

Fortsättning hcp < 30 
Just nu är Juniorlaget och dess verksamhet vilande (2023).
För dig som kommit en bit i din golfutveckling kan du bli medlem i Björkens Juniorlag.
Juniorlaget riktar sig till medlemmar mellan 12 och 20 år som har hcp lägre än 30. Fokus på att utveckla sin golf och kanske börja tävla. Juniorlaget har 2-4 aktiviteter per vecka och du ser dem i klubbens kalender på www.bjgk.se. Anmälan och frågor till jk@bjgk.se.

  • Varje vecka tränar vi spel på banan.
  • Vi tränar teknik med pro och klubbens instruktörer.
  • Några gånger per år tränar vi på andra banor, ibland med andra klubbars juniorer.
  • Vi bjuder in andra klubbars juniorer att träna med oss på björken någon gång per år
  • De som vill får coaching vid klubbens och distriktets tävlingar.
  • Juniorlaget har ett eget hus som ligger i anslutning till verkstan. Där kan juniorerna hänga, värma mat och låsa in sina saker när de tränar.

Träning i distriktet
Stockholms Golfförbund arrangerar GolfTjej och GolfGrabb som är skojiga träningsträffar för juniorer 11-15 år med olika teman och på olika banor i Stockholmstrakten. Vi vill gärna att våra juniorer provar på dessa någon gång då och då för att träffa nya kompisar från andra klubbar och se andra banor.

Tävlingar
Stockholms Golfförbund arrangerar flera tävlingar under säsongen och juniorerna får hjälp att välja och anmäla sig till dem. Läs mer hos Stockholms Golfförbund.

Sommarläger
Läs mer om sommarläger för 2023.

Vi vill bli fler ledare!
Vi i Juniorkommittén är föräldrar till juniorer i klubben. Vi vill bli fler som kan följa med på banan och ordna kringaktiviteter. Du är välkommen varje vecka eller enstaka gånger och du behöver inte ha golfbakgrund även om det såklart är bra. Maila ditt intresse till jk@bjgk.se.