Filmer om banvård och säker golf

Smarta tips på hur du kan vårda spelytorna, spela säkert och hålla ett bra tempo utan stress. Se filmerna om hur du golfar schysst!

Fina spelytor, bra speltempo och säker golf bidrar till roligare spel för alla som befinner sig på golfbanan – medlemmar, gäster, banpersonal och andra. Svenska Golfförbundet har producerat sju korta filmer med tips på hur du golfar schysst! Och kul att ett par av filmerna är inspelade på vår fina bana!

Laga nedslagsmärken
Lagar du ditt nedslagsmärke rätt återställs gräset inom ett dygn – medan ett olagat märke riskerar att bli kvar på greenen i flera månader.

Lägg tillbaka torvor
Tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla golfbanan i gott skick. För visst är det roligare att slå från fint gräs än att hamna i någon annans olagade torvuppslag? Slår du upp en torva med klubban, lägg tillbaka den och trampa till så växer gräset fast igen.

Kratta bunkern rätt
Det är enklare att slå bollen från en jämn och välkrattad bunker. Så här gör du det schysst både för andra spelare och banpersonalen.

Var rädd om hålkanterna
Visst är det bra att kunna putta med flaggan i. Men ta ur flaggan innan du plockar upp bollen, så riskerar du inte att skada hålkanten.

Spara tid på green
Smarta tips på hur du kan hålla ett bättre speltempo och spara tid på och runt green utan att behöva stressa på golfbanan.

Spela säker golf
Både boll och klubba är hårda och rör sig med hög hastighet. Du behöver därför se till att ingen riskerar att bli träffad. Så här gör du för att spela säkert.

Var rädd om banpersonalen
Det är banpersonalen som ser till att vi kan spela golf på fina och välvårdade banor. De har alltid företräde på banan. Så här gör du om du möter en banarbetare när du är ute och spelar.

Om vi alla i Golfsverige hjälps åt att spela golf på ett schysst sätt – vårdar banan, håller ett bra speltempo och är rädda om varandra och banpersonalen – så kommer golfbanan att vara en ännu härligare plats att vara på.

Hjälp gärna till och påminn varandra när du är ute och spelar. Tillsammans kan vi arbeta för att alla i bollen hjälps åt att golfa schysst.